Merhaba sevgili arkadaşım,
Okulda, işte, dışarıda, kafeteryada yemek yemekten sıkılanlar, diyet yapıp yiyecek bir şey bulamayanlar için çok lezzetli, sağlıklı ve pratik bir tarifim var. Bu tarifi hazırlarken en önemli şey kavanozdur. Hava almayacak, hava almayacak bir kavanozunuz varsa başlayalım 🙂
Sevgili beslenme uzmanım Best ile günlük öğünlerimi düzenlemeye başladık. Bir ay önce başladığımız düzenli sağlıklı beslenme meyvelerini vermeye başladı. 5 kg verdim ve 6 cm inceldim. Bu tür düzenli, yumuşak bir diyeti elimden geldiğince sık bir alışkanlık haline getirmeye çalışacağım. Çünkü 35 yaşındayım ve aldığım kiloları vermek eskisi kadar kolay değil.
Neyse benden çok bahsettik 🙂 Şimdi Kavanoz salatasını hazırlarken nelere dikkat etmemiz gerektiğine geçelim. Dediğim gibi tamamen damak zevkinize kalmış ama biz salatanın ezilmemesi veya karışmaması için belli bir yöntem izliyoruz.
1- İlk olarak en alta kullanacaksak haşladığımız bakliyatları ya da salatanın katı malzemelerini (rendelenmiş havuç, ince kıyılmış mor lahana vs.) koyuyoruz. Buraya kendi arı sosumuzu da ekliyoruz.
2- Sebzeler kullanılacaksa burada listelenir. Eğer sebze kullanmayacaksak içine kırmızı kapya biber gibi renkli salata malzemeleri ekleyebiliriz.
3- Bu katta peynir ve benzeri protein değeri yüksek malzemeler bulunur. Dilerseniz bu zemine fındık da koyabilirsiniz.
4- İşte sebzeler geliyor. Yeşillikleri bol suda yıkadıktan sonra kağıt peçete veya salata kurutucu yardımıyla fazla suyunu alıyoruz. Elimizle parçalayıp bu yeryüzüne koyuyoruz. Kolayca ezilebilen domatesler de burada bulunacaktır.
Şimdi gelelim özellikle sabah kahvaltılarında tükettiğim karabuğday kavanoz salatası tarifine 🙂
Tariflerimi benimle Instagram’da paylaşırsanız, hikayemde yayınlamak isterim. buradan devam edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kavanoz Salata Tarifi Malzemeler (Tahıllar)
- 4 yemek kaşığı haşlanmış karabuğday, maydanoz, taze nane ve dereotu Salatalık veya mor lahana Peynir veya beyaz peynir 1-2 çeri domates 2 çay kaşığı zeytinyağı ve limon suyu 3 adet zeytinyağı kullanmayı düşünmüyorsanız bütün ceviz
Salata (tahıl) kavanozu tarifi nasıl yapılır?
Kavanozun dibine haşlanmış karabuğdayı kaşıkla koyun. Sosu kullanacak olanlar zeytinyağı ve limon suyunu çırpıp karabuğdayın üzerine ekleyebilirler. Üzerine kullanmak istediğiniz peyniri koyun. Üzerine yıkayıp kuruladığınız sebze ve kuru meyveleri koyup kapağını kapatın. Bu şekilde buzdolabında 2-3 gün bozulmadan kalabilir. Kullanırken kavanozu ters çevirerek servis tabağına alın, tuz ve baharatları ekleyerek tatlandırın ve tüketin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]