Kavrulmuş arpa tarifi nasıl yapılır?

30 dakika. Hazırlanma zamanı

Birçok farklı şekilde hazırlanabilir ve özel günlerin, davetlerin ve beş çayının vazgeçilmezidir. Son zamanların en popüler tariflerinden biri de salçayı kavurarak aseptik tarifi. Bulgur ve salçanın kavrulmasıyla hazırlanır, kötü yiyicilerin midesini bulandırmaz. Domates salçası ve bulguru kavurduktan sonra fermantasyonla lezzetli kızamık elde ediyoruz. Kötü bir bağımlı olarak, farklı kötü tarifleri denemeyi seviyorum. Tencerede kavrularak hazırlanan bu kızamık, denediğim en iyi kızamık tarifleri arasında yer alıyor. kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Dersler

  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Köfte için 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 demet maydanoz
  • bir avuç nane
  • 5-6 adet yeşil soğan
  • Tuz ve sevdiğiniz baharatlar (kuru nane, kimyon, karabiber gibi)

Kavrulmuş arpa tarifi yapma aşamaları

1. Bir çay bardağı zeytinyağı ve salçayı ortak bir tavaya alın.

2. Domates salçası kokusu kaybolana kadar iyice kızartın.

3. Bulguru bol su ile yıkayıp suyunu iyice süzün.

4. İnce süzdüğünüz bulguru kavurduğunuz salçaya ekleyin.

5. Bulguru salça ile kavurmaya başlayın. Bulgur granül haline gelene kadar 4-5 dakika kızartın.

6. Nar ekşisini ve baharatları ekleyip karıştırın.

7. Tencereyi ocaktan alın ve et suyuna 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.

8. Tencerenin kapağını kapatın ve et suyunun ıslanmasına izin verin.

9. Et suyu demlenirken sebzeleri yıkayın ve doğrayın.

10. Tamamen boşaltılan ve fermente edilen et suyuna yeşillikler eklenir.

11. Çorbamız servise hazır. Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi marul yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

kilit nokta

Sebzeleri bulgura eklemeden önce kişnişi tadın. Baharatlar, zeytinyağı veya nar ekşisi yetmiyorsa damak tadınıza göre arttırın. Bu malzemeleri yeşillikleri ekledikten sonra eklerseniz yeşillikler yeni görünümünü kaybedebilir. Bu nedenle et suyuna sebze eklemeden önce bu malzemeleri eklemekte fayda var.

kavrulmuş arpa tarifi

çanak çömlek yapmakKavurma ile broiler yapmaTencerede nar şurubu ile çorakKavrulmuş kızartma tarifiBol yeşillikli kavrulmuş rosto tarifiKavrulmuş Frishta tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın