Son birkaç gündür mümkün olduğunca çeşniler, soslar ve aroma yağları üzerinde çalışıyorum. Güzelce aydınlatılmış saatlerde çalışmaktan kafamı kaldırabilirsem birkaç fotoğraf çekeceğim. Şunu not edeyim, bunu da ekleyeyim listeye, rutin işlerle uğraşmaya çalışırken, tarif yazmak gece yarısını alıyor.
Uykum kaçsa da rahat bir nefes alıp birkaç satır yazabildiğim, biraz rahatlayabildiğim saatler genellikle gece yarısından sonra oluyor.
Bugünkü tarifimizin kahramanı Bombay Fasulyesi…
Bombay bir iri fasulye çeşididir, alışık olduğumuz iri ve kıvrık kuru fasulye de diyebilirsiniz. Akdeniz mutfağında mezeler, payaziler ya da güveçler çoğunlukla onunla hazırlanır. Tadı biraz lacivert fasulyeye benzer.
Taze kekiğin yanı sıra taze biberiye ile pişireceğiniz fasulye yemeğini de tadabilirsiniz. Okulda yaptığımızda taze kekik, taze biberiye ve arpacık soğanından aromatik bir buket hazırlamıştık. Bu buketle yemeği pişirdikten sonra buketi alıp servis ettik.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kavrulmuş Bombay Fasulye Tarifi Malzemeler
- 200 gram fasulye 2 yemek kaşığı zeytinyağı 60-70 gram 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 3 su bardağı et veya tavuk suyu 1 dal taze biberiye, kekik, tuz ve karabiber
Kavrulmuş Bombay Fasulyesi Tarifi nasıl yapılır?
Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri süzün ve kenara alın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Kızartmayı ince doğrayın. Tencereye zeytinyağını ve kavrulan patatesleri alıp kızdırma yağı çıkana kadar kızartın. Yağ ızgaradan çıkınca soğan ve sarımsağı ekleyip iki dakika soteleyin. Tencereye et suyu, fasulye ve baharatları ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişirin. Pişen tabaktan bir dal biberiye alıp servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]