Kavrulmuş Dana Çorbalı Kara Gözlü Pirinç

Pilav ve Çorba ile Rozbif

Kızartma yaparken mümkünse elinizdeki demir tavayı veya demir tavayı ısıtıp önce yağı sonra eti ilave ederek etin iyice kavrulmasını sağlıyoruz.

Etleri bir tabağa alıp aynı tavada ince doğranmış soğan ve sarımsağı karamelize olana kadar kavuruyoruz. Onları etin yanına alıyoruz ve bu sefer yuvarlak ve ince doğranmış biberleri tavaya koyuyoruz.

Biberler kavrulunca et, soğan ve sarımsağı da tencereye alıp un serpip kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte bir buçuk dakika. Un pişiriyoruz. Karabiber, tuz ve sosu ekleyip etler ve sos birleşene kadar pişirin.

Pilav için kalıbı geceden ıslatıp derin su döküyoruz. Yumuşayana kadar kaynatıp sıcak su döküyoruz. Bu sayede börülcenin önüne geçmiş oluyoruz.

Bir tencereye yağı alıp, suya koymadan iyice yıkadığımız yıkanmış bulguru ve pirinci kuruyuncaya kadar ekleyip tuz ilave ederek kavuruyoruz. Pirinç cam gibi olunca kakao ve su ekliyoruz. Pirincin üzerine tereyağı parçaları bırakıyoruz.

Kapağı kapatın ve su kaynayana kadar pişirin. Yarım saat dinlendirip etin yanında servis yapın.

Kızarmış etli ve soslu kara gözlü pilav hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın