Kavrulmuş ebegümeci – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Çocukluğumdan beri labdanum, ebegümeci ve ısırgan otu gibi bitkilerle tanıştım. Ayrı ayrı ya da birlikte pişirebileceğiniz bu şifalı otlar sadece kavrularak tüketilmiyor. Ayrıca zeytinyağından yapılır. Hatta ıspanak gibi yufka veya pide olarak da kullanılır.

Bana biraz fazla baharatlı geldiği için kavurmayı pek sevmesem de elimden geldiğince tüketmeye çalışıyorum.

Faydalarından bazıları: Bol miktarda protein ve C vitamini içerir. İltihabı önleyici ve balgam söktürücü etkileri vardır.

Bir şehir sakininin bulabileceği ender bitkilerden biridir, ancak organik pazarlardaysanız, sık sık rastlarsınız. İsteyen varsa ve toplu olarak satın almanız gerekiyorsa, çok sayıda alabileceğiniz için sizi geri arayabilirim.

Kavrulmuş ebegümeci tarifi malzemeleri

    1 demet ebegümeci 1 orta boy kuru soğan 2-3 tatlı kırmızı biber 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 yemek kaşığı salça karışımı İsteğe göre tuz

Kavrulmuş ebegümeci tarifi nasıl yapılır?

Hibiskusu 2-3 su ile yıkayıp yapraklarını iri, saplarını ince ince kıyın. Soğanı doğra. Kırmızı biberi doğrayın. Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğranmış biberleri soğana ekleyin ve kavurmaya devam edin. Doğradığınız hibisküsleri bu tencereye 2-3 defa yemeğe ekleyin ve kavurun. (Yani iki avuç attıktan sonra kavurma ile öldürün sonra tekrar iki avuç atın bu şekilde ebegümeci daha kolay kavurur) Hibiskusları suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın