Merhaba sevgili arkadaşım,
Çeşitli makarna salataları en çok keyif aldığım şeylerden biri. Kavrulmuş erişteyi çok severim ve kavrulduktan sonra suyunu süzmeyi değil, tıpkı pirinçteki gibi fermantasyonda pişirmeyi tercih ederim. Böylece suyu filtrelemediğimiz için kavurmanın kattığı tüm lezzet içeride kalır.
Bu tarifte yeşillikleri çok seviyorum. Bol bol eklemeyi unutmayın…
İçerik Tablosu
Tarifin video açıklaması
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
Kavrulmuş Makarna Salatası Tarifi Malzemeler
- 1,5 su bardağı bez tel şehriye 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz ½ çay bardağı kıyılmış dereotu 1 adet kırmızıbiber 3-4 adet yeşil soğan sapı 4-5 adet zeytinyağı yaprağı Su teresi limon Tuz Karabiber
Kavrulmuş makarna salatası tarifi nasıl yapılır?
Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve şehriyeyi ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Kavrulan şehriyelere tuz ve sıcak su eklenir, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen şehriyenin üzerini kapatın ve ıslanıp soğuması için bir süre dinlendirin. Makarna soğurken yıkayıp kuruladığınız biberleri ve yeşillikleri doğrayın. Soğuyan eriştelere sebzeleri, zeytinyağını, limon suyunu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]