Kavrulmuş Kabak ve Baharatlı Sos

Bu Kavrulmuş Kabak ve Dip Sos Tarifi için önce kabakları yıkayıp kurulayalım. Bu arada fırını 180 dereceden çıkarın.Kabağın dış kabuğunu silmeye gerek kalmadan sapını kendisi kesip yarım parmak kalınlığında halkalar şeklinde keselim. Kabakları güzelce doğrarsanız fırından çıktıktan sonra kuruyacakları için cips haline gelirler, çok iyi kesmemeye dikkat edin. Ayrıca kabakları mümkün olduğunca aynı kalınlıkta kesmeye dikkat edin, aksi takdirde bir tarafı pişerken diğer tarafı çiğ olacaktır.

Kabaklar doğrandıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kabakları yerleştirelim. Kabakların üzerine fırça yardımı ile biraz yağ dökelim ardından damak zevkinize göre biraz tuz serpelim tepsiyi fırına verelim. Kabakların altı ve üstü altın sarısı olana kadar pişirelim.

Kabak pişince tepsiyi fırından çıkarın. Ve şimdi dip sosunu hazırlayalım.

Yoğurdu derin bir kaba alıp topak kalmayana kadar çalkalayalım. Sarımsakları dolaba koyun, cevizleri çok büyük olmayacak şekilde kırın. Ardından baharatları, tuzu, sirkeyi ve şekeri ekleyip iyice karıştırın.

Kabakları servis tabağına alıp üzerlerine dipsoları dökebilir veya ayrı tabaklarda servis edebilirsiniz. Daldırma Soslu Fırında Kabak en güzel haliyle servise hazır.

Umarım tarifi denersiniz ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın