Karnabahar turşusu tarifi için karnabahar önce dallarından ayrılır.
1-2 dakika sıcak su dökün. daha sonra hemen soğuk sudan çıkarılır.
Kırmızı pancar düdüklü tencerede pişirilir.
Cilt cilalanır ve beğenimize göre kesilir.
Hepsini bir kavanoza doldurarak aralarına bezelye, sarımsak, taze nane, dilimlenmiş limon konur.
Turşu suyu malzemeleri derin bir kaba alınır ve tuz, limon ve toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
Not: Turşu suyu bu ölçülere göre arttırılır.
Kavanozun üzerine damıtılmış su dökülür.
Ağız sıkıca kapatılır ve serin bir yere konur.
10-15 gün sonra yemeye hazırdır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]