medyauzmani.com

Kavrulmuş Karnabahar (Özel Sos)

Merhaba arkadaşlar tadı harika ve sofralarınızdan farklı olabilen lezzetli bir tarif.

Fırında Karnabahar Tarifi, Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır?

Tüm sos malzemelerini derin bir kapta çırpın.

Tuz, karabiber, karabiber, kimyon, galeta unu, normal un ve yoğurdu ekleyip iyice karıştıralım. Kalın bir çorba olacak.

Karnabaharımızı çok küçük olmayacak şekilde küçük toplar halinde doğrayalım, derin bir tencerede pişmeye yetecek kadar su ekleyip yedi dakika haşlayalım. Fazla kaynatıp yumuşatmayalım yoksa fırında hamur olur suyunu süzüp soğuk sudan geçirelim.

Hepsini teker teker sosun içine koyalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım.Sosumuz kaldıysa 1-2 adet patatesi doğrayıp karnabaharla pişirelim.

180 derecelik fırında yarım saat pişirelim. Kıvamı geldiyse fırından alıp çatalla ikiye bölelim, bölünmemişse fırında pişirebilirsiniz. biraz daha bu kıvama gelene kadar.

Ardından üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.

Bulgur pilavı, pirinç pilavı veya salata yanına çok yakışacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın