Kış sebzeleri arasında yer alan karnabaharın en popüler türleri kavurmadır.
Bu yöntemle denerseniz lezzetinin lezzetini artıracaksınız.
Sodalı Kavrulmuş Karnabahar Tarifi için karnabahar küçük parçalara ayrılarak saplanır ve yıkanır ve süzülür.
Üzerine bir tencereye su ve tuz koyup kaynamaya bırakın. Çok yumuşak veya sert olmayan karnabaharlar haşlanır.
Süzün ve bir kenara koyun.
Bu arada sos için yumurtaları bir kapta çırpın, un, kabartma tozu, tuz, baharat ve tuzlu suyu ekleyip iyice karıştırın.
Sosun kıvamı kek hamuru gibi olacak Haşlanmış karnabahar tek tek sosa batırılıp kızgın yağda kızartılır.
Servis tabağına alıp yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Kavrulmuş Karnabahar hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]