Kavrulmuş Kuru Tarhana – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Konya Gezisini hepiniz biliyorsunuz zaten 🙂 Bölümleri izleyemeyenler buraya. Bu yazımda Konya’daki lezzet duraklarımızdan biri olan Somatçı’dan bahsetmiştim. Oradayken sevgili şefim bana çok lezzetli hediyeler verdi. Bu hediyelerden biri de birlikte pişirdiğimiz ve çok sevdiğim Bozkır Tarhanası oldu.

Daha önce farklı bahis türleri görmüştüm ama bu tür bahislerle ilk kez karşılaşıyorum. Kavrulmuş tarhanayı reçelle servis etmek de çok ilgimi çekiyordu. Nedenini sorduğumda Konya’nın Bozkır ilçesine ait olan bu tarhanın ekşi ayranla yapıldığını, eskileri yağsız olduğu için mideyi bulandırmasın diye bal veya reçel verdiklerini söyledi. Yani bu tarhana geleneksel olarak kavrulduktan sonra bu şekilde servis edilirdi.

Tarhana vakumlu ambalajın arkasındaki tarife göre hazırladığım tarif birebir aynısı oldu 🙂 Tabi 100 gr’dan hazırladığım için ölçüleri yarıya indirdim. Tarhananın kendine has, güçlü bir aroması olduğu için baharat miktarını aynı bıraktım. Ben servisinde geçen hafta yaptığım nar reçelini kullandım.

Sabahları suya koyarsanız 10-15 dakikada lezzetli ve doyurucu bir tarif hazırlayabilirsiniz.

Ürünlerini çok sevdiğim için satış sitelerini sizlerle paylaşmak istedim. Somatçı Natural’ın kendi ürünleri başta olmak üzere katkısız reçellerini mutlaka denemelisiniz.

Aşk…

Tarif için malzemeler kavrulmuş kuru tarhanadır.

    100 gram kuru tarhun 1 yemek kaşığı normal sıvı yağ veya tereyağı 1 küçük kuru soğan (kırmızı soğan olabilir) 1 çay bardağı sıcak su (et, tavuk veya sebze suyu olabilir) ½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ½ çay kaşığı kuru nane ½ çay kaşığı kuru kekik

Kuru tarhana kavurması tarifi nasıl yapılır?

Kurutulmuş tarantulayı 4 saat önceden soğuk su dolu bir kaba koyun. 4 saat sonra yumuşayan tarhunları elinizle bir tabağa kırın. 1 adet kuru soğanı ince ince doğrayın. Tavaya yağı ilave edip kızdırın. Soğanlara tarana ekleyin, baharatları ekleyin ve biraz kızartın. Suyu ekleyin ve karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bir dakika daha kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Dilediğiniz herhangi bir reçel ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın