Pancarları yıkayıp kurulayıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
Sarımsakları hepsini kullanmak için bir kaseye koyuyoruz.
Pancarları bir tencereye koyuyoruz, 1,5 litre içme suyu koyuyoruz, ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başlayınca biriken baloncukları alıp 2-3 dakika kaynatıyoruz.
6-7 adet sarımsağı bir kavanoza koyuyoruz.
Kavanozda susuz haşlanmış pancar alıyoruz
Her kavanoza dekapaj için 1 kaşık tuz, 1 kaşık şeker koyuyoruz.
Her kavanoza bir bardak sirke döküyoruz.
Tencerede kalan suyu ocağa alıp ısınmasını bekliyoruz.
Bu sıcak suyu kavanoza ağzına kadar dolacak şekilde dolduruyoruz.
Aynı zamanda kapağını sıkıca kapatıp havlunun altına çevirip üzerini örtüyoruz.
Böyle bekleyen bir gece
Ertesi gün karanlık bir yere koyduk.
Bir hafta sonra açıp yiyebilirsiniz, açtıktan sonra buzdolabında saklıyoruz.
Kızarmış pancar hazır Afiyet olsun 😋
Başvuranlara hayırlı olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]