Yeni tatlar keşfetmek benim için her zaman çok heyecan vericidir, o kadar geniş ve lezzetli bir mutfağımız var ki her zaman farklı tatlar ararım. Yaprağı ve gövdesine değer verilen bu lezzetli tarif, köylerde yıllardır yapılıyor.
Daha önce okumuştum ama deneme fırsatı bulamamıştım çünkü taze pancarın böyle saplarla satıldığını göremedim. Sanırım büyük şehirlerde bizim için yeni bir yol olmadığı için.
Gökova Çarşısı’nı gezerken Instagram hikayemde paylaştığım için takipçilerimden tarifler almaya başladım. Turşu, salata, makarna, kraker derken en sonunda incikleri kızarttım 🙂
Gerçekten çok lezzetli oldu, tarifi veren herkese teşekkürler💕
@Mutfaksirlari takip etmek için! Tarifimi beğenip paylaşmayı unutmayın🙏💕
İçerik Tablosu
Lezzetli alternatif: Kavrulmuş pancar sapı için malzemeler
4 pancar sapı ve yaprağı 1 soğan 1 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kırmızı pul biber
Lezzetli Alternatif: Kavrulmuş Pancar Sapı Tarifi Nasıl Yapılır?
Pancarları birbirinden ayırın. Yaprakları saplarından ayırın ve güzelce yıkayın. Pancarları ve saplarını kesin, 1 pancarı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Pancar saplarını ekleyip kavurmaya devam edin. Pancar küplerini ekleyin ve kızartın. Son yapraklarını da ekleyip çimdikleyin ve kavurmaya devam edin. Baharatları ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen pancar saplarını oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin ve süzme süt ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]