Lezzetli ve besleyici vejetaryen yemekler yapıyoruz.
Kavrulmuş Pazı Kökü tarifi için öncelikle aldığımız pazı yapraklarını iyice sararak haşlayalım.
Kalan sapları kesmeden önce yıkayıp kesme tahtası üzerinde güzelce kesip 4-5 kez yıkıyoruz.
Yıkanmış pazı saplarını bir tencereye alıp 2-3 dakika kaynatıp süzgeçten geçirip suyunu süzüyoruz.
2 küçük küp doğranmış soğanı ve sarımsağı tuz ve şekerle birlikte tencereye alıp soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Süzüp süzgeçten geçirdiğimiz pazı saplarını tekrar elimizle sıkarak suyunu süzüyoruz.
Süzüp süzdüğümüz pazıların saplarını soğanın üzerine alıp kavuruyoruz.
2 yumurtayı kızarmış pazı ve soğanın üzerine 5 dakika çırpın ve karıştırın.
Karabiber ve pul biberi ilave ediyoruz.
Kızarmış pazı sapı hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]