Merhaba sevgili arkadaşım,
Rahmetli anneannemin muhallebi tarifini uzun zaman önce sizlerle paylaşmıştım. Bu tarifte bana çocukluğumu hatırlatan ve o günlerden bana hala miras kalan pratik lezzetlerden biri. Ondan sonra vanilya eklemeye başladım. İsterseniz ekleyebilirsiniz.
Unlu Muhallebi dışında bu sütlü unlu muhallebi tarifini de deneyebilirsiniz. Şimdi çilekli muhallebi tarifini deneme zamanı.
Farklı bir alternatif arayanlar Kakaolu Muhallebi tarifimi deneyebilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kızarmış unlu muhallebi tarifi için malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 1 paket vanilya isteğe göre
Kavrulmuş un ile muhallebi tarifi nasıl yapılır?
Un ve tereyağını kavurun. Başka bir tencereye kokusu alıp rengini alıp orta ateşte un hafif dönene ve kokusu değişene kadar kavuruyoruz. Kavrulan una şekeri ekleyip hızlıca karıştırın. Biraz süt ekleyin ve hızlıca çırpın. Sütün tamamını ekleyin, topaklanmasına izin vermeden çırpın. Orta ateşte karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Pişen pudingi kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye ve üzerini kabuk kapatana kadar dinlendirin. Ardından buzdolabına alıp bir saat soğumaya bırakın, üzerine tarçın serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]