Kavurma Sosu – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

İster sıcak ister soğuk olsun, her öğünde. Makarna, pilav ya da her neyse yiyebileceğim tek yemek soslu ekmek. Gerçeği söylemek gerekirse annem ailemizin en iyisidir ve ben sos kızartmayı ondan öğrendim. Bazen tavaya misket köfte ekliyorlar, o zaman daha da lezzetli oluyor 🙂

Pek çok yemeğe hapşırabilirim ama iş kızartmaya gelince su akışı benim için duruyor. Bu yapılırsa, soyulmalı ve son lokmaya kadar yenilmelidir.

Bu kadarını söyledikten sonra üzerinde daha fazla durmayacağım ve sizi en sevdiğim tarifle baş başa bırakacağım. Aşk…

Kızartma sosu tarifi için malzemeler

    2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 10 adet yeşil biber (isteğe göre acı) 3 adet orta boy soğan Kızartmak için tuz sıvı yağ

Domates sosu hazırlamak için:

    2-3 adet iri olgun domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sıvıyağ veya isteğe bağlı olarak tuz tavasında kalan yağ 1 tatlı kaşığı isteğe bağlı ketçap 1 küçük soğan (eklenirse rendelenip sarımsakla birlikte kavrulur)

Kızartma sosu tarifi nasıl yapılır?

Sosu hazırlayın: Yağı bir tavaya veya kızartma tavasına koyun, ince kıyılmış sarımsağı ekleyin ve soteleyin. Sarımsakların renkleri hafif dönmeye başlayınca küp doğranmış domatesleri ilave edin. 1 yemek kaşığı ketçap ve tuzu ekleyip orta ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sos istenilen kıvama gelince ocaktan alınır.

Kızartma:

Patlıcanı soyun ve küp veya çapraz olarak kesin. Kabak saplarını kesin, tamamen soyun ve 1 cm genişliğinde halkalar halinde kesin. Yeşil biber yıkanır ve bıçakla delinir. Patatesleri soyun ve dilimler halinde kesin. Patatesleri, ardından kabağı, patlıcanı ve biberleri yağda kızartın. Sosu kızarmış sebzelerin üzerine gezdirerek ılık veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın