Husav denilince akla ramazanın ilk ayı gelir. Çünkü bizi tazeleyen ve kahvaltıda tatlı ihtiyacımızı karşılayan doğal bir meyve suyudur. Ayrıca şekerli ürünlerden uzak durması gereken şeker hastaları için de harika bir alternatiftir. Çünkü şekersiz hazırlanabiliyor.
Husav da diğer birçok lezzet gibi Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiştir. Sadece ramazanda değil yaz aylarında da çok sevilen bir içecek.
Sunacağımız tarif tüm dilimlere hitap edecek bir tada sahip. Karanfilin tazeliği ile tarçının şekerini dengeleyen enfes tat kesinlikle çok güzel. Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız.
Dersler
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 karanfil
- 1 tarçın çubuğu
- 4-5 damla limon suyu
- 1,5 litre içme suyu
yapılışı
Öncelikle kuru kayısı ve kuş üzümü iyice yıkayın.
Su, şeker ve limon suyunu bir tencereye aktarın ve kabarcıklar görünene kadar kaynatın. Ardından kuş üzümü, kayısı, karanfil ve tarçını ekleyip orta ateşte 20 dakika kaynatın. Sürenin sonunda karanfil ve tarçını çıkarın ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın.
Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.