Kayısı Reçeli Tarifi Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
Kayısıları yıkayıp ortadan ikiye kesin.
Şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Tereyağını kaynarken dökersek köpürmesini önlemiş oluruz.
Kıvam aldığında limon tuzu ekleyin.
5 dakika. Sonra kapatıyoruz.
Bir çay tabağına bir parça reçel suyu koyuyoruz, buzdolabında soğutuyoruz ve reçelin kıvamını kontrol ediyoruz.
Bir diğer husus ise karıştırdığımız kaşıktaki son damlanın damlamamasıdır.
Not: Çekirdeklerini ezip sıcak suda beklettim, kabuklarını sildim ve teflonda hafif kavurdum. On sıkışmadan sonra ekledim. Badem isteyenler için.
Kayısı Reçeli hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]