Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır – Tariflerim

Kayısı Reçeli Tarifi Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Kayısıları yıkayıp ortadan ikiye kesin.

Şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.

Tereyağını kaynarken dökersek köpürmesini önlemiş oluruz.

Kıvam aldığında limon tuzu ekleyin.

5 dakika. Sonra kapatıyoruz.

Bir çay tabağına bir parça reçel suyu koyuyoruz, buzdolabında soğutuyoruz ve reçelin kıvamını kontrol ediyoruz.

Bir diğer husus ise karıştırdığımız kaşıktaki son damlanın damlamamasıdır.

Not: Çekirdeklerini ezip sıcak suda beklettim, kabuklarını sildim ve teflonda hafif kavurdum. On sıkışmadan sonra ekledim. Badem isteyenler için.

Kayısı Reçeli hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın