Helal hanımın yaptığı pasta daha önce hiç denemediğim türden. Bu yüzden ilgimi çekti. yakında deneyeceğim Doğum günü çocuğuna uzun bir ömür diliyorum.
kayısılı incili kek
kek malzemeleri:
150 gram margarin
3 yumurta
2 kaşık kakaolu çorba
2 yemek kaşığı süt
1 + 1/4 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı şeker
içeri:
10 kuru kayısı
5 kuru incir
1 paket krema dolgusu
yukarı :
200ml krema
2 paket bitter çikolata
dekorasyon için:
5 yemek kaşığı toz şeker
Biraz yağlı kağıt
Yapılışı:
Öncelikle bütün kayısı ve incirler sıcak suda bekletilir.
Kek için: Yumurta ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri ekleyin ve yüksek devirde iki dakika çırpın. Uygun bir kap sıvıyağ ile yağlanarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Pişirdikten sonra soğutun ve iki parçaya kesin.
Süslemek için: 5 yemek kaşığı şekeri derin bir kapta iyice eritin. ne zaman renklenir. Islak yağlı kağıt üzerine kaşık yardımıyla dilimler halinde dökün ve soğumaya bırakın.
İçi için: Dolgu krema tarifine göre hazırlanır. İncir ve kayısılar sudan alınarak suyu süzülür. Küçük küpler halinde kesin ve kremaya ekleyin.Bu karışım kek parçalarının ortasına yerleştirilir ve yayılır. Diğer kekimizin üzerine yerleştirilir.
Süslemek için: Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Kekimizin üzerine sürülür ve dolapta bekletilir. Karamelimiz yağlı kağıt üzerine alınır ve kekimizin üzerine süslenir.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]