medyauzmani.com

Kereviz Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bugün hava o kadar soğuk ve kasvetli ki yapacak bir şey yok, kahvaltı bile yapmak istemedim. Bu yüzden klasik kahvaltı yerine ev yapımı haşhaş ve kereviz çorbamla tahıllı ekmeği tercih ettim. Doğru kararı verdim, bu yüzden kendimi daha enerjik ve pozitif hissettim.

Nedense çorbamı kaseden içmektense fincandan veya kupadan içmeyi tercih ederim. Sıcak kupayı tutarken içim ısınıyor, fırında kaşık sallamaktansa tembellik var tabi 🙂

kereviz çorbası

Kereviz denilince akla pek çok tarif gelmekte ve oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan bu sebze etli, tavuklu, zeytinyağlı, salatalı ve dolmalı olarak yapılarak bambaşka şekillerde değerlendirilebilmektedir. Saplar, turşuları tatlandırmak için çiğ olarak kullanılabilir veya gıda yardımcısı olarak kaynatılabilir.

Faydaları saymakla bitmeyen bu farklı sebze, çocukluğumuzdan beri bizde büyük bir intiba bırakmadı. Adı anılınca yüzler buruşuyor, yemek yapmamak ya da ev yemeği yapmamak için her türlü bahane üretiliyor, escaza yapılsa da fark edilmeden tabaktan koparılıyor. İşte şimdi okumaya başlayacağınız tarif, kerevizi sevmeyen eşleriniz ve çocuklarınız farkında olmadan kerevizi yiyecek ve onlara bu sebzeyi sevdirecek.

kereviz çorbası yap

Yine beğenmediler mi savaşımıza başka bir şekilde devam edip onlara kerevizi bambaşka bir şekilde yedireceğiz 🙂

Tadını hiçbir şeye değişmediğim yeşil elmalı kereviz salatası birazdan karşınızda olacak, korkmayın birinden kaçsalar bile mutlaka diğerine yakalanırlar.

Ev yapımı et suyu kullanmak isteyenler tarifine buradan ulaşabilirler.

herkes için sevgi….

Kereviz çorbası tarifi malzemeleri

    1 büyük kereviz 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 1 orta boy soğan 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 2 litre su veya ev yapımı et suyu Tuz 1 et suyu (isteğe bağlı)

Kereviz çorbası tarifi nasıl yapılır?

Kerevizi, havucu, soğanı, patatesi ve sarımsağı soyun. Bol su ile yıkayıp ince ince kıyın. Tavaya sıvı yağı alıp doğranmış sebzelere bir tutam tuz ve 1,5 litre su ekleyip yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz. Margarini tavada eritin, unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun, kavrulan sebzelere kavrulmuş unu ve et suyunu ilave edip iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın. Tencere ocaktayken sebzeleri çorba pürüzsüz bir hal alana kadar blender ile doğrayın. Kıvamı koyu olursa yarım litre sıcak su ilave edip 5 dakika daha kaynatıp sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın