Aşureden arta kalan malzemeleri nasıl kullansam diye düşünürken birden aklıma kayısılı kek yapmak geldi. İlk defa denedim ama inanın bir türlü doyamadım. Bu çam ağacı kalıbında yaptığımda küçük YT süsleri kullanmaktan kendimi alamadım.
Dersler:
2 yumurta
150 gram tereyağ
1 su bardağı şeker
1 kase yoğurt
1 su bardağı kuru kayısı
1 paket vanilya
1 poşet kabartma tozu
2 yemek kaşığı tuzlu fıstık
2 su bardağından biraz fazla un
yapılışı:
Yumurtaları ve 1 su bardağı şekeri derin bir kapta 5 dakika pişirin. Tamamen köpürene kadar çırpın, margarin ve ayran ekleyin ve 5 dakika pişirin. kazanmak
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak ince dilimlenmiş kayısıları ve kabuklarını soyduğunuz tuzlu fıstıkları ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında en az 40 dakika pişirin. Kürdan ile kontrol etmeyi unutmayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]