Kayseri Katmiri

Kayseri Katmiri tarifi için malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı eritilmiş susam yağı
  • 1 su bardağı tahin
Kayseri Katmiri tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek için un, tuz, şeker karıştırın ve kontrollü bir şekilde su ekleyin.
  2. Yarım saat bekletelim her hamurun yarım saat dinlenmeye hakkı var.
  3. Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
  4. Olabildiğince sert açalım ve yağ ve tahin karışımını hamurun her yerine yayalım.
  5. Üzerine biraz un serpin.
  6. Hamurun ortasına delik açıp rulo yapalım.
  7. Her bezeden iki katmer alıyoruz.
  8. Daha sonra açıp pişiriyoruz.
  9. Dilerseniz buzlukta da muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Fotoğraflı Kayseri Katmiri tarifi

Kayseri Katmiri yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın