Kayseri Ketesi’nin Sırrını Açtı – Benim Lezzetli Yemeğim

Kayseri açılış fonu için;

Ilık süt maya ile karıştırılır.

Yağ, yumurta akı, tuz ve un eklenerek yumuşak ekmek elde edilir. 9 tane beze yapalım.

Mayayı beklemeden önce hamur gibi üç ince beze açalım. Ekmek kolayca açılır. Geçen sefer açtığımız hamurun üzerine erittiğimiz karışık yağı her tarafına yayıyoruz.

Üzerine ikinci yufkayı kapatıp yağ karışımını da aynı şekilde kullanıyoruz, üçüncü yufkayı üçüncü yufkanın üzerine yayın ve bu şekilde yağ karışımını yayalım, üç kat yufka elde etmiş oluyoruz.

Daha sonra yağlanmış 3 katlı hamurumuz kenarlardan zarf gibi katlanır ve 5-6 cm. üst üste katlanarak iri, uzun dikdörtgen bir hamur elde edilir (her katladığımızda aralarına yağ yayılır)

Ekmek merdane veya merdane ile biraz kısaltılıp ortadan ikiye kesilerek iri uzun bir hamur yapılır ve onlardan küçük yuvarlaklar kesilir.

Ayrıca her daireyi ayırabilir ve aralarına istediğiniz iç çamuru yerleştirebilirsiniz. Kızarmış un olsun peynir olsun olmasın yine zarf gibi kapatılıp bir tepsiye dizilerek tepside bekletilerek maya yapılır.

Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp yayın ve 180°C fırında ketenimiz kızarana kadar pişirin.

Bazı bezeler üç parça halinde açılarak yapılır.

Bu malzemelerden iki tepsi isteyenler 1/2 ölçü yaparak tepsi yapabilirler. Bir tepsiyi boş diğerini peynirle yaptım.

Deneyenlere afiyet olsun 😋👌🏼

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın