Kayseri Mantı Yoğurt – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere yemekleriniz için harika bir mantı tarifi vereceğim. Bu mantı diğerlerinden biraz farklı.

Yoğurtlu ravioli tarifi için,

Öncelikle ister önceden hazırlanmış mantıyı ister kendi yaptığınız mantıyı bir tencereye veya tencereye su ekleyip tuzunu ekleyip ocağın altını açıp pişirelim.

Daha sonra mantıyı buzdolabından çıkarın, sıcak suya koyun ve karıştırın. Birbirinize yapışmayın.

Daha sonra yoğurdu derin bir kapta çırpın. Mantı çok soğumasın diye yoğurdu buzdolabından hızlıca çıkaralım. soğuğu sevmiyorum.

Ardından yoğurda tuz ekleyin. Tekrar karıştıralım.

Yani mantı iyi haşlanırsa süzgeç yardımıyla deneyelim.

Daha sonra yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Yoğurdun kesilmemesi için hemen karıştıralım. Dilerseniz yoğurtla da pişirebilirsiniz. Ben sade yoğurt kullandım.

O halde mantıyı servis edeceğiniz tabağa alalım. Şimdi sosu hazırlayalım.

Ardından sos tavasına zeytinyağını ekleyin.

Zeytinyağı ısınınca pul biberi ilave edin. Ben biraz kuru nane de ekledim. İsterseniz daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

Birkaç saniye içinde parçalayalım. Kaseye koyduğumuz mantıya kaşık yardımıyla ekleyelim. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

Mantı yoğurt tarifi hazır.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın