Orijinal Kayseri Mantısı tarifi için önce un, tuz ve su derin bir kapta yoğrularak kulaktan kulağa daha sert oluyor.
Böylece hamurumuz dinleniyor, iç harcı yapalım 😀 iç harcı için önce soğanı doğrayın, ardından kıyma, tuz ve fesleğen.
Ekmek dinlendirildikten sonra yuvarlanıp küçük parçalara bölünür, her küçük parçaya biraz kıyma konur ve sıkılır.
2 litre sıcak suda kaynatılır, suyun bir kısmı süzülür, diğer suya bırakılır.
Üzerine domates sosu ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Beğenenler için üzerine 1 yemek kaşığı sumak suyu ekleyin tabi.
Orijinal Kayseri Mantısı hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]