Orijinal Kayseri Mantısı tarifi için önce un, tuz ve su derin bir kapta yoğrularak kulaktan kulağa daha sert oluyor.
Böylece hamurumuz dinleniyor, iç harcı yapalım iç harcı için önce soğanı doğrayın, ardından kıyma, tuz ve fesleğen.
Ekmek dinlendirildikten sonra yuvarlanıp küçük parçalara bölünür, her küçük parçaya biraz kıyma konur ve sıkılır.
2 litre sıcak suda kaynatılır, suyun bir kısmı süzülür, diğer suya bırakılır.
Üzerine domates sosu ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Beğenenler için üzerine 1 yemek kaşığı sumak suyu ekleyin tabi.
Orijinal Kayseri Mantısı hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]