Kayseri Yağlama Tarifi – Tatlılarım

Kayseri Yağlama tarifine önce hamuru yoğurarak başlıyoruz.

Süt, şeker ve mayayı bir karıştırma kabına alın, karıştırın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika bekletin. Un hariç her şeyi ekleyin ve karıştırın. Ele yapışmayan çok yumuşak bir undan azar azar un ekleyerek hafif sert bir hamur elde edelim. Üzerini örtüp ılık bir yerde yarım saat mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalanırken sos için tüm malzemeleri yıkayalım ve hepsini küçük küçük doğrayalım. Sarımsakları traş ettikten sonra tüm malzemeleri kullanıma hazırlayalım.

Sıvı yağı ve tereyağını bir tavaya alıp ısıtalım, eriyen yağa soğanı ekleyip kavuralım. Soğan yumuşamaya başlayınca dana etini ekleyip suyunu bırakana kadar pişirelim ve sıvısı gidince biber ve sarımsağı ekleyip 3-5 dakika pişirelim. Salçayı da ekleyip aroması çıkana ve salça malzemelerle iyice karışana kadar kavurmaya devam edelim.

Kavrulduktan sonra domatesleri ve ardından suyu ilave edin, karıştırın ve 10-15 dakika pişirin. Çorbamız tatlı olacak

Ocakta pişen çorbayı karıştırdıktan sonra damak zevkinize göre baharat ve tuz ekleyerek alabilirsiniz.

Hamuru bir dakika yoğurun ve mayalanmaya bırakın, ardından tepsinizin boyutunu ölçerek 10-15 parçaya bölün ve bezeleri tepsinizin büyüklüğünde ve kapladığınız hamurdan biraz daha büyük olacak şekilde açın. . Hepsini tek tek pişirin ve pişen her hamuru kalın bir bezin ortasına koyun yoksa yumuşak olmamalı. Pişirdikten sonra sos soğumuşsa tekrar ısıtın.

Servis tabağına 1 adet lavaş ve bir büyük kaşık sos koyun ve sosu lavaşın üzerine yayın. Tüm öğeler kullanılana kadar bu işleme devam edin. Son serviste yağa sarımsaklı salçayı ekleyip servis yapın. Servis sırasında yağı dağıtabilirsiniz.

Kayseri Yağlama hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın