Kayseri Yağlı Mantı Tarifi, Kayseri Yağlı Mantı Nasıl Yapılır?
Hamuru için unun ortasını havuz gibi açalım ve yavaş yavaş maya ve şekere su ekleyelim. Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip ortasına unu ekleyin, hamuru su ile birlikte akmaya devam edin, tuz ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru sarın ve kontrol etmek için 40 dakika pişirin. bekleyelim.
Bu arada kıymayı hazırlayalım. Soğanı alıp kıymayı ve baharatları ovalayalım, mayalı hamuru bölerek içini açalım.
Ne çok ince ne çok yağlı olacak şekilde hamuru açalım. Çay bardağının kenarı ile daireyi keselim. Ortasına kıymayı koyup ortasını çiçek şeklinde 2 tutam çekerek kapatalım.Tepsiye dizebilirsiniz.
Piştikten sonra bol kızgın yağa teker teker atarak, doldurmadan karıştırarak kızartalım. Aşırı doldurmayın.
Yağın altını her zaman açmayın. Her tarafının eşit şekilde kızarması için sürekli karıştırın.
Kağıt havlu ve süzgeç ile çıkarın.
Salçalı sos için tereyağı ve salçayı eritelim, biberlere tuz ekleyip yarım bardaktan biraz fazla su ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirelim.
Servis ederken kızarmış mantılarımın üzerine domates ve sarımsaklı sosu dökelim.
Kayseri Yağlı Mantı hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]