Kek ve Pekmez Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Pekmez Soslu Kek Tarifi,

Yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın.

Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.

Sisteme vanilya, yağ ve sütü ekleyip karıştırın.

Unu ekleyip unu eleyerek karıştırarak pişirelim.

Havuç çekmecesini koyun, fındık ve tarçını ekleyip karıştırın, ardından yağı tepsiye dökün.

Not: Kızım çok yumuşak kek sevmediği için uzun kredime döktüm. Genellikle banka kartımda veya küçük tepsimde olur, size kalmış.

180°C’de pişiriyoruz.

Fırından çıkınca ilk ısısı çıkıp biraz sıcak olunca keki kesip çikolatayı dökelim.

Pekmezli Çorba Kek hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın