Keşkü-ü Fukara – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Keskul-u Fukara nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 14 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türkçe 35 dakika, badem, badem ezmesi, badem kabuğu nasıl soyulur, bayram tatlısı, Kişkul dondurması, fakir pastası, Kaşkul nasıl yapılır, Kaşkul tarifi nasıl yapılır, Ramazan tatlıları , sütlü tatlılarla dondurma tarifleri

22 4.27 5 1

Fukara Keşkülü olarak da bilinen Keşkül-ü fukara, Osmanlı mutfağına dayanan sütlü bir tatlıdır. Dolu dolu tadı ve hafifliği ile ramazan ayına en uygun tatlılardan biridir. Şekerin adının nereden geldiğine dair çok şey yazılır çizilir ama o konuya girmeyeceğim çünkü henüz sağlam bir kaynaktan okumadım.

Eskiler bu tatlıyı hazırlarken pirinç unu yerine pirinçten yapılan bir emülsiyon kullanırlardı. Artık pirinç unu kadar kolay bir şeyimiz olduğuna göre, kendimizi bu kadar strese sokmamıza gerek yok.

Badem unu almak yerine kendi ev yapımı bademlerimi kullanmaya karar verdim. Bademleri haşladım, suyunu süzdüm, kabuklarını çıkardım ve havanda dövdüm. Bademler aromasını kaybetmediği için çok ilgi gördü.

Ramazan bitmeden denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Kaskul-u Fukara tarifi malzemeleri

    1 çay bardağı badem 1,5 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı pirinç unu 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı yer fıstığı

Dekore etmek:

    Antep fıstığı ve hindistan cevizi tozu

Servis için:

    1 su bardağına 1 top fıstıklı dondurma

Keşkul-u Fukara Tarifi Nasıl Yapılır?

Bademleri küçük bir kapta 10 dakika haşlayın, ardından bir peçete ile kabuklarını alın ve havanda ezin. Bir su bardağı sütü tencereye alıp üzerine pirinç unu ve bir yemek kaşığı nişastayı ekleyip çırparak eritin. Sütün geri kalanını tencereye aktarın ve bademleri ve şekeri ekleyin. Karıştırın ve orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyu kıvama gelen fıstık tozunu ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Kişkloyu kaselere bölün, oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve bir saat dinlendirin. Antep fıstığı ve hindistan cevizi ve 1 top dondurma ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın