Kestane Dolgulu Bisküvi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bu haftanın nasıl geçtiğini, yeni bir işin çılgın temposunda kum taneleri gibi kaybolan günleri anlayamıyorum bile. Fırsat buldukça kendimi mutfağa atıp küçük tarifler yapıyorum ve yoruluyorum.

Kestane dolgulu kurabiye tarifi benim vazgeçilmez tariflerimden biri 🙂

Kastamonu gezimizi hatırlarsınız, dönüşte bir kestane şekercisinden kestane püresi almıştım. Çok değerliydi çünkü sadece bir kavanoz aldım. Ne yaparsam yapayım, bugün yapsam da yapmasam da daha iyi bir şeyler yapmaya çalışırken kurabiye yapmaya karar verdim.

Kurabiye yapmanın bazı küçük sırları vardır. Birincisi un miktarı ile ilgili, eğer hamuru elle yoğurursanız, hamur elinizin sıcaklığından ve odanın sıcaklığından etkilenir (bu, elleri çok sıcak olan kişilerin zorluk çekmesine benzer). şeker hamurunu şekillendirmek). Bu nedenle hamur geç toparlanır ve şekil vermek zordur.Böyle bir durumla karşılaştığınızda yapmanız gereken tek şey kurabiye hamurunun üzerini kapatıp biraz dinlenmeye bırakmaktır.

İkinci sırrımız ise içli bisküvileri hamurun içine dolguyu yerleştirdikten sonra üzerini çatlamadan ve sıkmadan kapatacak şekilde yapmak. Bunlara dikkat etmezseniz kurabiyeler pişerken çatlayacak ve içindekiler dışarı akacaktır.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, görüşmek üzere 🙂

Kestane Dolması Kek Tarifi Malzemeler

    125 gram margarin 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 3,5 su bardağı un (elinizin sıcaklığına göre artıp azalabilir) )

Kestane dolgulu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Un, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya, sıvı yağ, kabartma tozu ve sıvı yağı oda sıcaklığında yoğurma kabına alın. Hamuru ister mikserin yoğurma aparatı ile ister elinizle kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. (Mikser kullanacaksanız son adımda hamuru elinizle toplamanız gerekecek.) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Top haline gelen hamurun ortasını parmağınızla açıp düzleştirin. Kestane püresinden yarım çay kaşığı alıp açtığınız çukura koyun ve kenarlarını düzelterek kapatın. Kurabiyeleri elinizle sıkmadan son bir kez yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin. Bisküvileri önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın