Kestane kreması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yine günler o kadar çabuk geçiyor ki nasıl geçtiğini anlayamıyoruz bile. Doğum hazırlıkları devam ederken, dış etkenlerin rol oynadığı haftanın başı ve sonu aklıma geliyor.

Doğum çantanızı toplamaya neredeyse hazırsınız. Tabii yıkama ve ütü kısmından biraz sıkılmaya başlasam da heyecanlı bir süreç 🙂

Ben kendimden küçük bir haber vermeye çalışırken tarife giriş yine uzadı. Birbirinden güzel mevsim kestanelerinden enfes kestane kremasını hiç bekletmeden yapalım.

Kremayı hazırlamak için kestaneleri çizip kaynattıktan sonra varsa iç zarlarını mümkün olduğunca mutlaka temizlemelisiniz. Membranlar çok fazla olursa topak topak kalır ve renklerini koyulaştırabilir.

Bu tarifi tatlı ve pastalarda kullanabileceğiniz gibi kaşık kaşık da tüketebilirsiniz. Bu hafta paylaşacağım bir sonraki tarif Kestane Kreması olacak. Eminim çok sevecek ve defalarca pişireceksiniz. O halde kestane kreması tarifimi not almayı unutmayın.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kestane kreması tarifi malzemeleri

    250 gr haşlanmış ve soyulmuş kestane 3 yemek kaşığı toz şeker 200 ml süt kreması (bir kutu krema)

Kestane kreması tarifi nasıl yapılır?

Kremayı orta boy bir tencereye alın, şekeri ve elinizle ezdiğiniz kestaneleri ekleyin. Krema orta ateşte kaynayınca altını kısın ve pişirmeye devam edin. Krema biraz çekince tencereyi ocaktan alın ve karışımı blenderdan geçirin. Hazırladığınız püreyi bir tabağa alın ve ılıyınca üzerini bir sedye ile kapatıp buzdolabına kaldırın. İstenilen yoğunluğa geldiğinde sade olarak servis edin veya tariflerde kullanın. Çok koyu olursa biraz daha krema ekleyip blenderdan geçirerek kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın