medyauzmani.com

Kestane mantarlı yassı makarna – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yorgun hissettiğimiz günlerde genellikle fast food siparişi veririz. O zaman yemek yapmak bizim gözümüzde büyüktür. Sonunda yemek gelir ve çoğu zaman sadece midemizi doldurmak için fazla zevk almadan bir öğünü atlarız. Tabii içindekini bilmemekten bahsetmiyorum bile…

Limon ve mantar tatlarını her zaman sevmişimdir. Mantar salatası yapıyorsam içine mutlaka limon katarım. Bu tarifi evde bulunan malzemelerle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz pişirdiğiniz etleri döküm ızgarada sadece tuz ve karabiberle tatlandırarak da zenginleştirebilirsiniz.

Neden kestane mantarı derseniz normal mantara göre biraz daha fazla aroması var ve bence bu da onları daha lezzetli yapıyor. Artık 400-500 gramlık ambalajlarda çok uygun fiyatlarla tüm marketlerde bulunuyor.

Parmesan’a gelince, piyasada rendelenmiş olarak satın alabilirsiniz, ancak önceden rendelenenin lezzetini ve nemini kaybettiğini düşünüyorum. Bu nedenle küçük bir parça da olsa bütün olarak yemek ve pişerken rendelemek çok daha doğru olacaktır.

Aşk…

Kestane mantarlı yassı makarna malzemeleri

    250 gr kestane mantarı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ½ çay kaşığı tuz 1 diş sarımsak (ezilmiş veya rendelenmiş) 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve yarısı suyu 4 dal taze kekik yaprağı 1 paket yassı erişte ¼ demet maydanoz 1 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)) 2-3 yemek kaşığı parmesan peyniri

Kestane mantarlı yassı makarna tarifi nasıl yapılır?

Kestane mantarlarını ayıklayıp temizledikten sonra ihtiyacınız olan büyüklükte dilimler halinde kesin. Yıkayıp kuruladığınız maydanozu kıyın. Limon kabuğunu rendenin küçük tarafı ile rendeleyin (beyazlaşmaz, bu makarnaya acı bir tat verir). Yassı erişteleri tuz eklediğiniz bol suda pütürlü bir kıvam alana kadar haşlayın. (Sosla birlikte pişmeye devam edeceği için dişe gelmesi önemli yoksa hamur gibi olur) Derin bir tavada (tava olabilir) veya derin bir tavada mantarları zeytinyağında sotelemeye başlayın. . Mantarları suyunu bırakmadan hızlıca kızartın. Limon kabuklarını, suyunu ve sarımsağı ekleyin. Biraz tuz ve karabiber ekleyin. (Parmesan da tuzlu olduğu için tuzunu kontrol etmek önemlidir.) Haşlanmış spagettiyi süzün ve 1 kepçe makarnanın suyundan mantarların olduğu tavaya ekleyin. Rendelenmiş parmesan peynirini ve taze kekiği ekleyip tavanın altını kapatın. 1 yemek kaşığı soğuk tereyağı ekleyin, sallayın, karıştırın (bu, makarna sosunun daha koyu ve parlak olmasını sağlayacaktır) ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın