Kıbrıs köftesi tarifi için,
Patatesleri temizleyip yıkayalım ve rendenin ince tarafıyla silip suyunu sıkalım.
Karıştırma kabına patates püresini ve rendenin ince tarafı ile soğan dolabına koyalım, diğer malzemeleri ekleyip güzelce ovalayalım.
Malzemeler karıştırıldığında hamuru beklemeden küçük parçalara bölün ve istediğiniz et şeklini verin (patates suyu çıkınca köfte hamuru durunca hemen harekete geçmeniz gerekiyor)
Hazırlanan etleri bol kızgın yağda iyice eriyene kadar kızartalım.
Köftelerin bir tarafı kızarana kadar diğer tarafını çevirmeyin.
Köftelerin fazla yağını alıp kağıt havlu üzerine alın.
Hazırlanan köfteleri dilediğiniz gibi sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Kıbrıs köftesi hazır.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]