medyauzmani.com

Kiraz Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar harika kirazlar marketlerde ve marketlerde yerini almışken ben de onları reçele çevirmemek daha iyi olur diye düşündüm😊

Vişne Reçeli tarifi için çekirdeklerini çıkardığımız 1 kilo vişneyi bir tencereye alalım, üzerine 1 kilo toz şeker ekleyelim, tencerenin kapağı kapalı bir gece bekletelim.

Ocakta bekleyen kirazları alıp bir saat kısık ateşte pişirelim ve üzerlerinde oluşan baloncukları kaşıkla toplayalım.

Kaynattıktan sonra sıcakken kavanoza dökelim, ağzını sıkıca kapatalım ve kavanozu çevirerek bekletelim.

Kavanozu açıp kullandıktan sonra buzdolabında saklayıp yiyebilirsiniz.

Kiraz Reçeli yapan arkadaşlarımı tebrik ederim😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın