Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftaki bir diğer vişne tarifi ise yaz sıcağında ailecek severek tükettiğimiz frozen kompostosu. Marketten aldığım üzümler kirazdan bile ekşiyince pratik bir vişne kompostosu oldu 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kiraz kompostosu tarifi malzemeleri
- 3 su bardağı üzüm 1 su bardağı vişne 8 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker isteğe bağlı Tarçın ve 1-2 kuru karanfil
Kiraz kompostosu tarifi nasıl yapılır?
Üzümlerin saplarını ayıklayıp su veya suda yıkayın. Kirazları ayırın ve çekirdeklerini çıkarın. Su, şeker, tarçın, karanfil ve üzümleri bir tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. 10 dakika kaynattıktan sonra kirazları ekleyin, 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun ve soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]