Papatya sofrasının etkinliğimiz için bize gönderdiği tarif çok iştah açıcı görünüyor…
İçerik Tablosu
Pilav ve kırmızı biberli tavuk sarma tarifi için malzemeler
2 adet yumuşamış tavuk göğsü
2 kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
pirinç için:
1 çay kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 küçük soğan
1 çay kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı fıstık
Nane, tuz, karabiber
yapılışı:
Kırmızı biberleri 20 dakika haşlayın ve haşlama işlemi bittikten sonra soğuk su dolu bir kaba alıp bir süre bekletin bu şekilde kabuğu daha rahat soyulacaktır.Kırmızı biberleri soyulmuş kırmızıbiberleri geniş bir tabağa yayın. ve 2 tavuğu örtün.
Pilavı hazırlayın, bunun için ince doğranmış soğanı 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Çam fıstığını ekleyin ve 2-3 dakika pişirin. Daha soteleyin, bir çay bardağı yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin ve 5 dakika kısık ateşte soteleyin.
Kuş üzümü, nane, tuz ve karabiber ekleyin. Son olarak 2 çay bardağı sıcak su ilave edip pirinçleri hafif alkali hale gelene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Bir diş sarımsağı çok ince doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağda çok az kavurun.
Soyulmuş kırmızı biberi geniş bir tabağa alın, üzerine sarımsaklı yağı gezdirin ve üzerine ince dilimlenmiş tavuk göğsünü yayın. Tavuğu rulo haline getirin.
Bir çay bardağı sıcak su eklediğiniz fırın tepsisine alın, üzerini alüminyum folyo ile kapatın veya benim gibi kapaklı bir fırın tepsisi kullanın ve 175 derecede 30-40 dakika pişirin. pişir onu
Ayakları maydanoz veya dereotu ile süslenir.
Tarif başlığı:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]