medyauzmani.com

Köfte enginar kebabı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Çok beğendiğim farklı bir tarif. denemenizi öneririm.

4 kişilik

Köfte malzemeleri:

    200 gr kıyma 1 adet soğan 2-3 dilim bayat ekmek (bayat ekmeği önceden robotta ezip buzdolabı poşetlerinde veya derin dondurucuda saklarsanız şanslısınız, şanslısınız) 3-4 dal maydanoz , tuz, karabiber ve kimyon

diğer bileşenler:

    8 adet enginar 4 adet domates 3 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı sıcak su

Köfte tarifi ile enginar kebabı nasıl yapılır?

İlk olarak 3 adet domatesi rendeleyin ve yeşil biberi ince ince doğrayın. Bu noktada biraz tuz ekleyebilirsiniz. Diğer yandan enginarları yıkadıktan sonra geniş bir fırın tepsisine dizin. Kalan domatesleri çapraz olarak 1 cm kesin. Kalın ince doğrayıp 4 enginara ayırıyoruz.. Şimdi bekletsinler.. Kıymayı derin bir kaba alıyoruz.. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave ediyoruz.. Bayat ekmek kırıntılarını, ince kıyılmış maydanozu ekleyin . ,tuz,karabiber,kimyon ve yoğurun.. Kıymayı yarım limon büyüklüğünde 4 parçaya kesin, hafifçe yuvarlayın, biraz düzleştirin ve 4 enginarı, diğer enginarları fırın tepsisine pişirmek üzere dizin. Hazırladığınız salçalı sostan yarısını ayırın.. Kalan yarısını köftelerin olduğu Enginarların üzerine koyun. Fırın tepsisine 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın veya fırın tepsisinin kendi kapağı varsa pişen enginarın üzerini enginarın köftelerle kaplayacağı gibi köfteler olmadan kapatın ve tüm domates sosunu yayın. daha önce enginarların üzerine ayırmıştınız bu sefer fırın tepsisini örtmeden 5 dakika daha pişirin.

Tarif başlığı:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın