Kırmızı meyveli kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kulübemizdeki herkes bu bayramda buluştu. Aile büyükleri gelince çok kalabalıklaştık. Birinci ve ikinci gün bitince halk denize kaçtı. Onlar gelmeden önce, tatil için mükemmel olan renkli ve lezzetli bir pasta yapmaya karar veriyorsunuz.

Biliyorsun, bu sene çok reçel yaptım. Çilek, böğürtlen, ahududu ve sonra bu reçellerin fazla meyvelerini tatlılara veya garnitür olarak eklemek için dondurucuya atıyorum. Dondurucuda yer açmak gerektiğinden, meyveyi çıkardım ve basit bir kek tarifi ile anne yapımı bir kek hazırladım.

Eve getirdiğim meyveleri ve çikolata küplerini kullandığımda mis gibi kokuyorlar 🙂 Doğruyu söylemek gerekirse kek kadar lezzetli.

Tek sorun buradan aldığım fasılalı fırın saati doğru ayarlamıyor o yüzden tam zamanı söyleyemem. Aslında kek hamuru kuruyana kadar pişirdim. Yani kek kabardığında ve soktuğunuz bıçak kuruduğunda işlem tamamlanmış oluyor.

Kullandığım kek malzemeleri oda sıcaklığındaydı ama meyvelerin erimesini beklemiyordum. Ben keki çırptım, kek hamurunu hazırlarken yarı erimiş meyveleri ekleyip karıştırdım. Kaza olmadı.

Bu keki yaparken üzerine eritilmiş çikolata dökmeyecekseniz şeker miktarını damak zevkinize göre 1,5 su bardağına kadar artırabilirsiniz. Ekşi meyveler kullandığınız için şeker miktarını artırarak bu durumu dengeleyebilirsiniz.

Tariflerimi benimle Instagram’da paylaşırsanız, ben de sizinle hikayemde paylaşmak isterim.

Aşk…

Kırmızı meyveli kek tarifi malzemeleri

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı böğürtlen 1 su bardağı ahududu 1 su bardağı doğranmış çilek 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin

yukarı:

    200 gram frambuazlı kuvertür çikolata 100 gram bitter çikolata

Kırmızı meyveli kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları toz şekerle şeker tamamen eriyene ve kabarana kadar çırpın. Süt ve ayçiçek yağını ekleyip tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip topaklanmalar gidene kadar karıştırın. Meyveleri ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız kek karışımını dökün. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıp rengi dönene kadar pişirin. Fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar tel ızgara üzerinde bekletin. Eritilmiş çikolatayı kekin üzerine dökün. Ayakları isteğe göre antep fıstığı ve kırmızı meyvelerle süslenir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın