medyauzmani.com

Patatesli Çıtır Börek (Patty Börek) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu bayram da yine nefis bir tatlıyla geçti. Çok direndim ama tatillerde diyet yapmak çok zor. Kendimi biraz suçlu hissetsem de bu harika tarifi sizlerle paylaşmadan geçmek istemedim. Daha önce güvercinli pasta dondurma banyosu tarifini sizlerle paylaşmıştım.

Fatima Tayzi’nin bayram tariflerinden biri olan bu tarif, her gün bayram öncesi hazırlanır, misafirler gelmeden fırına atılır ve çıtır çıtır servis edilir. İyi tarafı yufkanın üzerine sürmek için sosu hazırlamıyor.

Tabii bu arada videoyu evde de ayarladık. Yakında daha fazla video ile YouTube kanalımda olacak. Buradan takip edebilirsiniz.

Bu tarifi suda beklettikten sonra derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.

İçi kabarık dışı çıtır çıtır lezzetli bir tarif. denediğinizden emin olun.

Aşk…

Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler (Banyo Böreği)

    5 şerit patates cipsi 4 orta boy patates 1 orta boy soğan 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Kırmızı biber Karabiber gevreği

Sosu hazırlamak için:

    200 gram sıvıyağ veya tereyağ

Banyo için:

yukarı:

    2 yumurta sarısı çörek otu veya susam

Çıtır Patatesli Börek (Güvercinli Börek) tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayın, yemeklik soğanları soyun ve doğrayın. Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kısık ateşte pişirin, ocaktan alın, haşlanmış patatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip ezerek karıştırın. Tereyağını veya margarini eritip soğumaya bırakın. İlk yufkayı tezgaha alıp üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla boşluk kalmayacak şekilde yayın ve 4 eşit parçaya bölün. Her dilimin üzerine 1 yemek kaşığı patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra derin bir kapta hazırladığınız suya batırıp 15-20 saniye bekletin. Fazla suyunu sıkıp elinizle süzdükten sonra yağladığınız fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam veya çörek otu serpilir ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın