İki hafta önce diğer MSA blogcu arkadaşlarıyla Karaca’nın konuğu olarak buluştuk. 4 farklı yemeği 25 dakikada pişiren Karacalı Marifetli grubuyla sohbet edip tanıştık. Şef Serkan Bozkurt yönetiminde Marifetli Set ile 4 çeşit yemek yaptık. Aslında Karaca takımlarına yabancı değilim, 3 yıl önce evlendiğimde çeyiz seti (yemek takımları, kahvaltı tabakları, porselen tabaklar ve çekmeceli çatal bıçak takımlarından oluşan) almıştım. Hala keyifle kullandığım yemek takımlarımı sofra düzeni sayfamda görebilirsiniz.
Set 3 adet folluk ve düdüklü tencereden oluşmaktadır. Düdüklü tencere küçük ve güzeldir, bu nedenle az miktarda yiyecek pişirmek için büyük bir düdüklü tencere kullanmaya gerek yoktur. Ayrıca düdüklü kapak büyük tencerelerle uyumludur yani gerçekten hem büyük hem de küçük iki düdüklü tencereniz olmuş olur 🙂 Basınçlı kapaktan bahsetmişken kapağın tasarımı çok güzel ve kullanışlı ayrıca yakması çok zor. senin elin. Bu küçük basınç ve 3 aşamalı buhar çıkışı ile düdüklü tencere korkumu yendim. Pratikliğin bir diğer yönü de kombini farklı kombinlerde kullanabilmenizdir.
kış çorbası
3 kişilik grubun her katında bir yemek pişirilebilir. Menümüzde birinci katta çorba, ikinci katta erişte, üçüncü katta ise çorba ve erişteden buğulanmış sebzeler vardı. 3’lü sette dikkat edilmesi gereken şey, pişireceğiniz yemeklerin aroma ve lezzet uyumunu göstermesidir.
Eski ve yeni kapak
Hem enerjiden hem de yerden tasarruf edebilirsiniz. Ocağınızda ve mutfağınızda fazla yer kaplamazken sebzelerin pişme aşamasında lezzetlerini kaybetmemelerini de sağlar. Çorba yapılırken çorbanın vitamini eriştelere, erişte suyundaki vitaminler ve yoğunluk çorbaya aktarılır.
Son olarak dikkatimi çeken bir diğer konu da cam kapağın tasarımındaki değişiklik oldu. Daha önce bulaşık makinesinde tencere ve kapakları yıkadığımda kapakların kulplarına su doluyor ve vidalarını sökmeden su çıkmıyordu. Yeni kapak tasarımında suyun birikmesini önlemek için küçük oluklar açmışlar. Her yönüyle kaliteli ve şık bir takım olduğunu düşünüyorum.
kış çorbası
Etkinlik sonunda bize bu setten bir tane hediye ettiler, eve gelir gelmez ilk kez denedim ve eşim yemeğin tadını çok beğendi. Kış çorbası tarifimde bu etkinlik için kullandığımızla hemen hemen aynı, tek fark içine kereviz katmış olmam. Kereviz sayesinde daha doyurucu ve lezzetli bir çorba oluyor.
Bizi bu etkinliğe davet eden değerli arkadaşım Müge’ye ve Karaca firmasına teşekkür ederim.
İçerik Tablosu
Kış çorbası malzemeleri ve ustaca bir koleksiyon tarifi
1 kereviz
1 havuç
1 arpacık
1 kırmızı biber
1 kabak
1 soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı
8 su bardağı et veya tavuk suyu
tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
Kış çorbası ustaca tarifi nasıl yapılır?
Soğan ve sarımsak dahil tüm sebzeleri soyun ve ince ince doğrayın veya isterseniz küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri tencereye koyun. Domates salçası, et suyu, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin. Karıştırdığınız çorbayı kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]