15. dakika. Hazırlanma zamanı
Kıyılmış yumurta kahvaltı, öğle veya akşam yemeklerinde yiyebilirsiniz! Her seferinde sıfırdan kıyma yapmak yerine daha önce ızgara yaptığınız kıyma ile kolayca pişirebilirsiniz. Hatta başka bir yemek için hazırladığınız kıyma ile de pişirilebilir. Makarna veya sebze yemekleri için yaptığınız fazla doğranmış salçayı ayırın ve omlet yapmak için kullanın. Mesela köfte için hazırladığım harç miktarı artıp arttığında ertesi gün omlet için kullanıyorum. Yemek sadece onu sevmek. “Mideden kesi olan yumurtanın tarifi nasıldır” diye soruyorsanız, doğru adrestesiniz.
Karnıyarik bulamacının tarifini merak edenler için Karnıyarik tarifimi buraya bırakıyorum: Karnıyarik nasıl yapılır? Sıfırdan yapacaklar için lezzet garantili kıymalı yumurta tarifimi aşağıda paylaşıyorum. Her yönüyle harika, her sofranın kurtarıcısı, yumurtaların kralı, kıymalı yumurta tarifi şu şekilde…
İçerik Tablosu
Dersler
- 250 gr orta yağlı dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet sıcak yeşil biber
- 3 orta boy domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 4-5 yumurta
- karabiber
- tuz
kıyılmış yumurta tarifi
1. Tereyağını tavaya alın ve eritin.
2. Kıyılmış eti ekleyin ve kısık ateşte kızartın.
3. Soğanları küp küp doğrayın, kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
4. Yıkanmış biber çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın ve tavaya ekleyin.
5. Kıymalı biberler közlenirken domatesleri soyup küp küp doğrayın.
6. Biberler tazeyken doğranmış domatesleri, toz şekeri, tuzu ve karabiberi tavaya dökün ve karıştırın.
7. Öğütülmüş yumurta karışımı için malzemeleri pişirmeden ve harcı tamamen boşaltmadan önce kıymada açtığınız deliklere bakın.
8. Yumurtalar istenilen kıvama gelince tavayı ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]