Kıyma ile Patlıcan Kulesi Nasıl Yapılır?
Kızarmış patlıcan yanına iyi gider. Ham olarak kullandığınızda daha fazla lezzet ortaya çıkıyor.
Patlıcanları soyup parmak kalınlığında kesiyoruz, acılığı çıkması için tuzla ovuyoruz. Orada kahverengi lekeler oluşacaktır. Patlıcanın acı suyu çıkınca yıkayıp kurutuyoruz. Bunu kızartırken yaparsanız patlıcan yanmaz.
Kızartma tavası kadar çabuk ve yıkayın, yıkayın ve aynı zamanda hızlı. Kızaran kısımları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çekiyoruz. Şu an içini hazırlıyoruz.
Yemeklik doğranmış soğanları az yağda kavuruyoruz. Üzerine kıymayı ve pul biberi koyuyoruz. Kıyma yıkanınca domates ve domates püresini ekliyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz. Patlıcanın üzerine sürülmeyecek kadar kalın olmamalıdır.
Bir fırın tepsisine patlıcanların yarısını dizin. Kıyılmış etleri oraya döküyoruz. Bir dilim patlıcanla kapatıyoruz. Domatesi halka halka kesip üzerine bir dilim domates koyuyoruz.
Charleston biberlerini ortadan ikiye kesin ve domateslerin üzerine yerleştirin. Domatesleri biraz karıştırıyoruz.
Folyo ile örtün ve 180 derece fırında yarım saat pişirin.
Folyoyu açıp 15 dakika bekletiyoruz afiyet olsun afiyet olsun
Kıyılmış Patlıcan Kulesi Yemek Tarifi Fotoğrafları:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]