medyauzmani.com

Kıymalı börek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İnsanlar genellikle evde pide yapmakta zorlanırlar. Genellikle serttir ve tutması zordur. Kıymalı börekler pide kadar lezzetli ve kabarık 🙂

Sadece çay saatlerinde değil günün her öğününde afiyetle alınabilir.

Daha önce paylaştığım hamur mayalandırma püf noktalarını burada bulabilirsiniz.

Ancak kısa bir özet geçeyim. Hamuru mayalandırırken kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Bir diğer önemli konu ise mayalı hamurları güzelce yoğurmak. Biz buna mayayı başlatmak diyoruz, hamuru bir süre yoğurunca maya işini daha iyi yapıyor.

Tabi diğer önemli nokta da şekil verdikten sonra fırına vermeden önce bir süre tepside mayalanması için bırakmak. Bu sayede hazırladığınız güzel şekiller bozulmayacak ve fırına verdiğiniz şekle en yakın şekilde fırından çıkaracaksınız.

Aşk…

Kıymalı börek tarifi için malzemeler

    3,5 – 4 su bardağı un 1 paket pakmaya instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı süt 1 tatlı kaşığı mahlab (isteğe bağlı) 1 yumurta akı (üzerine) yumurta sarısı)

içeri:

    250 gr dana kıyma 1 küçük kuru soğan 1 çay kaşığı salça tuz karabiber 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Etli kıyma tarifi nasıl yapılır?

Un, maya, kullanmayı düşünüyorsanız süt, tuz ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Süt, yumurta akı, sıvı yağ ve eritilmiş margarini ekleyip yoğurun. Ele ve kaseye yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp ılık bir yerde 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur mayalanırken yağı tavaya alın. Soğanı ve kıymayı kıyma suyunu salana kadar kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ekleyip bir dakika daha soteleyin ve ocaktan alın. Hamurdan birkaç mandalina koparıp elinizde yuvarlayın. Hamuru hafif unlanmış tezgahta elinizle açın ve iki yanından ikişer çukur açın. Ortadaki çukur olan kısma kıymalı iç harcı koyuyoruz. Resimdeki gibi önce bir ucunu diğer delikten geçirip diğer ucunu hamurun üzerine kapatın. Hazırlanan hamurlar fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın