medyauzmani.com

Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

10 dak.

Hazırlama Süresi

1 sa. 10 dak.

Pişirme Süresi

Çok pratik ama bir o kadar da lezzetli bir tencere yemeği arıyorsanız kıymalı nohut yemeği tarifi tam size göre. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram yağsız dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı sıcak su

Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi

1. 2 su bardağı kuru nohutu genişçe bir kaba alın.

2. Nohutların üzerini geçecek kadar su ilave edin ve bir gece suda bekletin.

3. Kuru soğanı küp küp yemeklik doğrayın.

4. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.

5. Ardından soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşine dek kavurun.

6. Daha sonra kıymayı tencereye ilave edin, pişine kadar kavurun.

7. Kavurduğunuz kıymaya domates ve biber salçalarını, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. Birkaç dakika salçaların kokusu çıkana dek kavurun.

8. Ardından suda beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve  kıyma ile nohutu da birkaç dakika kavurun.

9. Son olarak 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip, karıştırın.

10. Tencerenin kapağını kapatın ve yemek kaynayana dek orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 50 – 55 dakika nohutlar yumuşayana dek pişirin.

11. Nohutlar tamamen yumuşadığında yemeği ocaktan alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Pirinç pilavı ve cacık ile çok yakışacak bu yemeğin yanında turşu da nefis olur.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın