medyauzmani.com

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

15 dak.

Hazırlama Süresi

Akşama ne pişirsem diye dert ediyorsanız tencere yemeklerinin en başta gelenlerinden kıymalı patates yemeği tarifi imdadınıza koşuyor. Bugün olmasa da mutlaka denenmesi gereken klasik tariflerden kıymalı patates tarifi tarif defterinize kaydetmelik nefis bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 150 gram yemeklik yağsız kıyma
  • 5 adet orta büyüklükte patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi

1. Tencereye sıvı yağı alın, biraz ısıttıktan sonra kıymayı ilave edin. Düşük ısıda karıştırarak pişirin.

2. Soğanı küp küp yemeklik doğrayın. Sarımsakları da ince ince kıyın ve kıymaya ilave edin. Soğanlar yumuşayana dek kavurmaya devam edin.

3. Salçaları ekleyin, kokuları çıkana dek kavurmaya devam edin.

4. Tuz ve karabiberi ekleyin ve takrar karıştırın.

5. Patateslerin kabuğunu soyup güzelce yıkayın. Ardından eşit büyüklükte olmalarına özen göstererek doğrayın.

6. Patatesleri tencereye alın ve karıştırıp 1-2 dakika kıyma ile kavurun.

7. Son olarak yemeğin suyunu ekleyin. Takriben 4-5 su bardağı sıcak su yeterli olacaktır. Ancak zevkinize göre suyunu arttırıp, azaltabilirsiniz.

8. Tencerenin kapağını kapatıp yemek kaynayana dek orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 30 – 35 dakika pişirin.

9. Pişirme sırasında ilk 20 dakikadan sonra patatesleri kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Bazı patatesler cinsinden ötürü çok hızlı pişip dağılabilir.

10. Patatesler piştikten sonra tencereyi ocaktan alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın