Kıymalı Patlıcan Kebabı – Mantolu Patlıcan – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bayrama çok az bir süre kaldı, ben de sizinle lezzetli olduğu kadar zarif de bir tarif paylaşmak istedim. Biraz zor gibi görünse de kıymayı iyi yoğurduğunuz sürece bu tarifi sorunsuz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Çünkü göründüğünden çok daha basit 🙂

Patlıcan seçerken dikkat edilmesi gereken nokta küçük ama etli olmalarıdır. Tabii küçük ama ince patlıcan bulabilirseniz kişi başı 2 patlıcan sayabilirsiniz. Pilav ve cacık ile favori bir menü hazırlayabilirsiniz.

Aşk…

Kıymalı patlıcan kebabı için malzemeler – mantolu patlıcan

    4 küçük patlıcan

Köfteleri hazırlamak için:

    300 gr orta yağlı kıyma 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 2 dilim bayat galeta unu veya 2-3 yemek kaşığı galeta unu 1 yumurta akı 10-12 sap maydanoz Tuz Karabiber

Sosu hazırlamak için:

    3-4 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz karabiber

Patlıcanı kızartmak için:

    Yarım su bardağı sıvı yağ

Kıymalı Patlıcan Kebabı – Mantolu Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

Köfte için sarımsak, soğan, bayat galeta unu ve maydanozu blenderdan geçirip doğrayın. Kıymayı karıştırmak için derin bir kaba alıyoruz. Blenderdan geçirdiğiniz malzemeleri, yumurta beyazlarını ve baharatları ekleyin. (Galata unu yerine galeta unu kullanacaksanız bu noktada ekleyebilirsiniz) Köfteleri 5-6 dakika elastik hale gelinceye kadar yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakın. Patlıcan saplarını kısaltın ama tamamen kesmeyin. Sebze soyucu veya yarım keskin bıçakla tamamen soyun ve 30 dakika tuzlu suda bekletin. Aldığınız patlıcanları salamurada kurutup kızartın. Kızaran patlıcanı kağıt havlu serili bir tabağa alıp 15 dakika soğuyana kadar dinlendiriyoruz. Rahatlamış pankekleri 4 eşit parçaya bölün (yaklaşık bir mandalina büyüklüğünde). İlk parçayı elinizle yuvarlayın ve top haline getirin, ardından avucunuzla bastırarak düzleştirin. Patlıcanın üst kısmından sapına kadar hafifçe bastırarak yassılaştırarak (sap kısmı dışarıda kalacak) patlıcanı kapatın ve hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer patlıcana da aynısını yapın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Patlıcan pişerken sos tavasına tereyağını koyun ve blenderdan geçirdiğiniz domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurun ve ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız domates sosunun üzerine patlıcan koyarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın