medyauzmani.com

Kıymalı Patlıcan Tarifi – Tatlılarım

Bakalım yeni tarif web sitemde yerini alacak mı?

Yaz aylarının en sevilen sebzesi olan patlıcanda farklı lezzetler bulabilir ve her türlüsünü pişirebiliriz.

Kıymalı leziz patlıcan tarifimize geçelim bu arada çekirdek kısmı patlıcan seçmek zor ise patlıcanlarımız çekirdekli çıkacaktır,

Biraz yumuşak olduğunu görebilirsiniz. Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika haşlayın, bu arada diğer malzemelerimizi hazırlayalım.

Doğradığımız soğanı, sarımsağı ve yeşil biberi tencereye alıp pembeleşene kadar az yağda kavuralım ve kıymamızı ekleyerek yanmaya devam edelim.

İnce kıyılmış domateslerimizi ve salçamızı ilave edelim, tuzlu suda beklettiğimiz patlıcan suyunu domatesler döküldükten sonra tenceremize ekleyelim.

Gece bitene kadar sıcak suyumuzu ekleyip tuz ve baharatları ekleyip 1/2 saat pişirelim.

Etli lezzetli patlıcan yemeğimiz artık servise hazır.

Yaz aylarında yoğurtla servis edilen bir tabak patlıcanı servis ederken misafirlerimize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz.

Tarifi denemeyi unutmayın.

Denemek isteyenler için kolay.

Yiyenlere afiyet olsun 🌼

Yanında yapacağınız pirinç pilavı lezzetine lezzet katacaktır. Makarna ve salata bile bu yemeğe çok yakışıyor 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın