Hilal Hanım pazılarını da eksik etmedi ve bizlere bayramlık pazı sarması yaptı. ellerinize sağlık! Bu nefis tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim…
Dersler:
1 demet pazı
125 gram yağsız dana kıyma
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
tuz
karabiber
yapılışı:
Pazı sert saplarından ayrılır (ancak atılmaz) ve yaprakları koyu yeşil olana kadar sıcak suda bekletilir. veya daha az kaynatılır.
Kıyma bir kaba alınır ve soğan yemeklik doğranır. Salça ile yıkanmış pirinci, elle kıyılmış küçük bir sarımsağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağı, tuzu ve karabiberi ekleyip yaprak gibi ama biraz kalın olacak şekilde sarın. Ayıklanan pazı çubukları tencerenin dibine yerleştirilir. Yuvarlanmış pazılarımızın üzerine dizilir. Sarma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir. Yeterince su ilave edilerek pişirilir. Özellikle yoğurtla servis edilir.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]