medyauzmani.com

Sebzeli ızgara tavuk budu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Üniversiteden en yakın arkadaşım Özlem anne oldu. Eşim ve ben 3 günlüğüne İzmir’de onu ve dünyaya merhaba diyen bebek İsa’yı ziyaret ediyorduk. Gezdik bebeğe bayıldık ve tarifini aldık 🙂 Shawky bizim için fırında sebzeli tavuk yaptı her dememize rağmen tabi ki sizlerle paylaşmak zorunda kaldım. Çocuğunuzla birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. İzmir serüvenimizi uzun uzadıya anlatacağım bir yazı var sizlere, tabi bir sürü fotoğraf, çok yakında…

Dersler:

8-10 adet tavuk budu
4 büyük patates
Yarım kilo konserve bezelye
karabiber
acı biber
zaatar
tuz
zeytin yağı
3-4 yemek kaşığı domates salçası
yapılışı:

Uyluk derisi tamamen soyulur ve butlar yıkanır. Patatesleri büyük elma dilimleri halinde kesin. Butlar ve patatesler geniş bir buracama şeklinde dizilir ve bezelyeler serpilir.
Salçaya tüm baharatlar eklenir ve salça bir bardak su ile seyreltilerek yemeğin üzerine dökülür.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 40-50 dakika pişirin. Tavuklar pişince servis edene kadar fırında bekletirseniz tavuğunuz resimde görüldüğü gibi nar kıvamında olacaktır 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın