Merhaba arkadaşlar son zamanlarda ekmek makinem ile ilgili o kadar çok soru alıyorum ki sizler için kısa ama açıklayıcı bir yazı yazmayı uygun buldum.
Ekmek makinemin markası ve özellikleri nedir, memnun muyum veya hangi marka makine almalıyım, alacağım makinede hangi özelliklere dikkat etmeliyim sorularına cevap verelim.
Tefal 3001 ekmek yapma makinesi kullanıyorum, benimki 750 gr. ve 1000 gr. (Evde iki kişi olduğumuz ve daha az ekmek tükettiğimiz için genelde 750 gr seçeneğini kullanıyorum).
İç yüzeyi paslanmaz çelik kaplı ekmek dışında kek, komposto, reçel, fermente ve mayasız hamurları rahatlıkla yapabiliyorum.
Makine almaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken ilk şey her elektronik üründe olduğu gibi servis ağına ve bilince bakmaktır.
Diğerleri için ise kasenin geniş olması, kolay temizlenebilir olması ve yukarıda saydığım fonksiyonları yerine getirebilmesi çok önemlidir.
Son olarak cihazımdan çok memnun kaldım ve sizlere de gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Aşk…
etli pide
Fırından çıkarmadan önce pide ekmeğine 2-3 dakika yumurta kırabilirsiniz.
pide yumurtaları
Ekmek makinesinde hamur yapımı:
1000 gram:
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
320 ml su
2 çay kaşığı tuz
640 gr tr
1,5 çay kaşığı maya
Ekmek makinesinde pide yapımı
İçerik Tablosu
Etli pide tarifi nasıl yapılır?
Tüm malzemeler, fotoğraf 1-2-3’te gösterilen sırayla ekmek yapma makinesinin haznesine yerleştirilir.
Ve makinenizde milföy programı seçilmiştir. 1,5 saat süren program sonunda hamur oda dışında mayalanmaya bırakılabilir.
Ekmek makinesinde pide yapımı
Kıyma doldurma:
350 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 domates
maydanoz
tuz biber
Etli pide tarifi nasıl yapılır?
Fotoğraf 5-6 Soğanı ve domatesi rendeleyin, maydanozu ince ince kıyın. Kıymayı ve hazırladığınız tüm malzemeleri yoğurun. (Domates suyu nedeniyle biraz cıvık olacak bu harcınıza lezzet katacaktır.)
Fotoğraf 7 Masanın üzerine un serpin ve hamuru biraz unla yoğurun. Hamuru 6 beze parçasına bölün. Bezeyi sarıp üzerini hafif nemli bir bezle örtmeye bırakın.
Fotoğraf 8-9 Hamuru merdane yardımıyla uzunlamasına açın ve hamurun ortasına hazırladığınız harcı yayın.
Fotoğraf 10 Hamuru harç üzerinde sağa ve sola iki yarık olacak şekilde katlayın, hamurun iki ucunu kıvırın ve bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
Elinde pide hamuru yapmak isteyenler için:
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı süt suyu
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
Etli pide tarifi nasıl yapılır?
Tüm kuru malzemeleri karıştırın. Oda sıcaklığındaki sıvı malzemeleri ekleyin ve yoğurma kabından kendini kurtaran bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki katına çıkana kadar bekleyin. 5-6-7-8-9 ve 10 numaralı fotoğraftaki adımları takip ederek pideyi hazırlayın. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]